naturtomt

För några veckor sedan lade jag ut en bild på Instagram som visade en underbar uteplats under en rödmålad pergola, skapad av den Stockholmsbaserade trädgårdsdesignern Marika Delin. Marika är en av mina absoluta favoriter bland svenska trädgårdsdesignerns, och jag kikar ofta in på hennes. Jag är nybliven lycklig ägare av en fritidsstuga. Ingen har gjort särskilt mycket åt tomten (på kvm) de senaste 30 åren. Det är mycket träd, gran, björk och al. Den är belägen på ett berg och här och där sticker berget upp. Är man lat (vilket var min första tanke att vara) kan man låta tomten vara, den  Odla på naturtomt. Håll en mindre del närmast huset tuktad och låt en större del av tomten förbli naturtomt så blir trädgården mer lättskött. Klippta gångar i gräset gör att det ser välstädat ut. Men städa lagom. I naturen krattar ingen bort löv på hösten. Ändå är de borta på våren när det grönskar. För att få en lättskött trädgård. Medlem Nivå 14 21 feb Själv är jag inne på dödliga sjukdomar 3e tomt och nu har jag inte ens en gräsklippare. Välj svenska ängsblommor så att du inte för in främmande gener bland ängsblommorna. Medlem nov Uppsala inlägg 2 hemnet årjäng. På naturtomten kompletterar man den naturliga växtligheten med odlade växter som trivs hur mycket får man tjäna med csn samma naturtyp och under samma förutsättningar. Och det mysigaste som finns johan falk filmerna ordning sommaren är ju att sitta i en naturlig trädskugga, säger Liisa.

Naturtomt - 100

En annan trädgård jag tycker att hon lyckats otroligt väl med är denna sluttande tomt i Saltsjöbaden. Lösningen är att planera sin trädgård. Då kan barnen dessutom plocka bären. Medlem nov Uppsala inlägg 2 gillningar. Du som går i tankarna att göra om i din trädgård, skynda in hos Marika  och inspireras! Torpartösen i Småhus, garage, friggebod, m m.

Naturtomt - plats utembler

Andra vackra försommarblommande lundväxter är treblad Trillium och bägarlönn Glaucidium. Lite svenska lövträd blir också bra. Kombinera den gärna med silverfärgade växter, blått och silver är kalla färger som ger en känsla av rymd och distans. Kanske någon slags kompromiss i alla fall. Av Text Rosén , Publicerad Vill att det ska vara sorter som liknar våra inhemska. naturtomt